Comenzi rapide

  0740 197 325   licente24@yahoo.com

Sfaturi utile pentru redactarea lucrarii de licenta


Adaugat de Echipa licente24.com   -   20.10.2014

Un nou an universitar a inceput iar examenul de licenta incepe sa se apropie cu pasi marunti. Este ultimul an si ati vrea sa va petreceti mai mult timp cu colegii, insa ceva va strica parca aceasta atmosfera de relaxare. Da, este lucrarea de licenta. Aceasta teama a multor studenti, dar atentie, studenti care nu au un plan bine stabilit, si lasa totul pe ultima suta de metri.


Prima etapa - In ce stadiu va aflati?Aveti un plan al lucrarii? Ati stabilit o intalnire cu profesorul coordonator? Ati stabilit bibliografia lucrarii? Daca ati raspuns cu DA acestor intrebari, atunci nu mai trebuie decat sa va puneti pe treaba, deoarece colocviul de iarna se apropie. Insa daca nu ati rezolvat inca toate aceste aspecte, e cazul sa contactati profesorul coordonator, deoarece, din experienta noastra, va putem spune ca studentii care nu se intalnesc des si de la inceputul anului cu profesorul coordonator risca sa piarda informatii importante pentru realizarea lucrarii de licenta.A doua etapa - Alegerea temei

Primul pas este alegerea unei teme care sa concentreze cunostintele dintr-un domeniu de care ati fost interesat in cursul anilor de studii. De obicei, profesorii indrumatori propun studentilor spre alegere mai multe teme de licenta. Pentru a face alegerea cea mai eficienta este bine sa efectuati cercetari bibliografice referitoare la temele propuse, astfel incat, cand veti fi ales tema lucrarii, sa aveti la indemana aproximativ 20 de surse bibliografice, pentru inceput.


De obicei le recomandam studentilor sa extinda cercetarea intreprinsa de un alt studiu, sa aplice o anumita teorie asupra unor experiente practice sau sa analizeze cu atentie o idee sau un obiect folosindu-se de o abordare proprie, care va da automat titlul lucrarii. Acesta ar trebui sa prezinte in mod clar linia anchetei pe care disertatia o va lua. Daca te simti nesigur ar trebui sa redactezi un titlu de lucru, provizoriu. Ai putea la fel de bine sa compui cateva titluri diferite, fiecare cu o elocventa anume, si sa le ai in vedere in timp ce redactezi lucrarea. Aminteste-ti sa pui intrebari si profesorului care te ghideaza in redactarea lucrarii. Acesta va fi capabil sa-ti ofere sfaturi pretioase, te va ajuta sa-ti finisezi ancheta si-ti va sugera anumite lecturi pentru cercetare.A treia etapa - revizuirea si inceperea redactariiPot exista cazuri in care va fi nevoie sa revizuiesti si sa modifici anumite subtitluri ori titluri de capitole din lucrarea de licenta. Cauzele pot fi, ori recomandarile profesorului coordonator, ori neatentia, ori inexistenta unor surse bibliografice din care sa se efectueze subcapitolul ori capitolul respectiv.


Acestea fiind spuse si sfatul ca trebuie sa va alocati studiului pentru licenta in fiecare zi macar doua ore, speram ca va vor ajuta in evitarea surprizelor ne placuta in acest an. Spor in continuare! Inceputul este mai greu, iar foamea de cunostiinte vine mancand.


Lista articole